Ik wil in dit blog met je terugkijken op 15 jaar handpop.nl en vooruit blikken op de nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn en de volgende 15 jaar van handpop.nl inluiden.

Gegrepen door de handpop

Het begon met een aantal menspoppen van Living Puppets. een merk dat in 2004 ook nog helemaal niet zo groot was als nu en een aanzienlijk kleinere collectie had ook. Ik was verliefd geworden op het merk Living Puppets toen ik nog als juf voor de klas stond. Tijdens mijn opleiding aan de Pabo was ik wat gaan experimenteren met een handpop en het effect van de handpop op kinderen had me zo gegrepen dat ik me er in ben gaan verdiepen. Wat maakte nou precies dat die handpop zoveel effect had op kinderen? Wat kon ik er allemaal mee om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en groei? En wat was ervoor nodig om de kracht van de pop optimaal te gebruiken? Uit mijn enthousiasme voor de handpop is handpop.nl ontstaan.

Inmiddels werk ik meer dan 25 jaar met de handpop en denk ik op veel vragen een antwoord te hebben gevonden. Voor mij is de handpop in de loop van de jaren vooral interessanter geworden want met alle antwoorden kwamen er ook weer nieuwe vragen over mogelijkheden rondom specifieke thema’s, leergebieden, onderwerpen, problematieken en/of doelgroepen. Ik blijf gefascineerd door de handpop en wat deze los maakt, ik blijf enthousiast over de mogelijkheden van de pop en wil daar nog veel meer in onderzoeken.

Het begon met 25 poppen

In 2004 was het de bedoeling dat het bedrijf zich enerzijds zou richten op de verkoop van handpoppen via een webshop en zich anderzijds bezig zou houden met het verzorgen van workshops en inhoudelijke activiteiten rondom het (pedagogisch) werken met de handpop. Dat is gelukt, de verkoop van handpoppen is lang samen gegaan met workshops en inhoudelijke activiteiten. De webshop begon met 25 handpoppen en telt er inmiddels meer dan 750. Het exacte aantal wisselt per dag want de collecties van verschillende merken zijn aan verandering onderhevig, er komen poppen bij en er vallen poppen af in de collecties van de merken waar we mee werken. De collectie van Living Puppets is enorm gegroeid en is ook niet meer het enige merk dat we verkopen, Folkmanis, Sterntaler, Beleduc en The Puppet Company zijn er bij gekomen en dat heeft gemaakt dat handpop.nl een webshop van formaat heeft gekregen. Ik ben daar meer dan trots op, ik vind het elke dag weer een feest om het bedrijf binnen te lopen en een voorrecht om te mogen werken met zoveel mooie materialen. Dat wil ik graag gezegd hebben.

Er komt nu een maar….

De groei van handpop.nl heeft steeds meer druk op me gelegd, het runnen van de webshop én het blijven ontwikkelen van workshops en trainingen levert meer werk op dan ik aan kan. Ik heb er steeds voor gekozen zoveel mogelijk zelf te doen maar ben op een punt uitgekomen dat dat niet meer lukt en ik dat ook niet meer wil. Ik ben en blijf vooral een onderwijsmens en wil me het allerliefst richten op de inhoudelijke kant van het werken met de handpop. Als ik naar mijn hart luister dan wil ik terug naar de praktijk en mee gaan werken aan projecten waarbij de handpop van grote waarde is. Ik word een dagje ouder, heb nog wat dromen die ik zou willen vervullen en ga mijn hart volgen. Daarom heb ik de afgelopen maanden gezocht naar een geschikte opvolger voor de webshop. Eentje die net zo enthousiast over de handpop is als ik, het helemaal ziet zitten om de webshop te gaan runnen en deze naar een nog hoger niveau kan tillen. Ik heb die opvolger gevonden 🙂

Er is een verhuizing op komst

Vanaf volgende week zul je kennis gaan maken met Elke Geerts, Elke gaat mijn werkzaamheden voor handpop.nl en de webshop overnemen. Ik ben ontzettend blij met haar en ervan overtuigd dat ik me geen betere opvolgster had kunnen wensen, ik geloof dat er met de komst van Elke een win-win-situatie ontstaat waar iedereen blij van wordt. Elke komt vanaf volgende week meedraaien in het bedrijf en zal vanaf begin augustus de leiding volledig op zich nemen. Dit betekent dat de webshop begin augustus uit Elst vertrekt en zich zal vestigen in Eersel (vlakbij de Belgische grens). De komende weken zul je meer van Elke gaan zien en horen en kun je ons ook de vragen voorleggen die dit bericht mogelijk bij je oproept. Wat wil je weten van Elke? Mail je vragen gerust naar info@handpop.nl. Een prettige bijkomstigheid voor jou is overigens dat de verhuizing gepaard gaat met een magazijnopruiming waardoor er op dit moment veel handpoppen voor opruimingsprijzen weg gaan. Je kunt ze allemaal vinden op deze pagina.

Win – win – situatie

Ik geloof dat het goed is om het stokje m.b.t. de webshop door te geven aan iemand die er met een frisse blik naar kan kijken. Iemand die zich helemaal kan richten op de webshop is niet alleen voor de webshop goed maar ook voor jou als klant. Daarbij heb ik vanaf augustus mijn handen vrij om me helemaal op het inhoudelijke stuk rondom het werken met de handpop als hulpmiddel te richten. Dat betekent dat er op dat vlak meer activiteiten zullen ontstaan. Het zoeken naar een opvolger is gepaard gegaan met de splitsing van het bedrijf in Handpop.nl en Wonderbaarlijke Spiegels. Elke gaat handpop.nl en de webshop runnen, ik blijf in Elst met Wonderbaarlijke Spiegels waarmee ik me ga richten op training, coaching en maatwerk. Wil je me daarin blijven volgen? Dat kan via de website (je kunt je inschrijven voor de nieuwsberichten op de website) of via de Facebookpagina van Wonderbaarlijke Spiegels

Om deze week met onze klanten te vieren voegen we een week lang kleine cadeautjes toe aan bestellingen vanaf €20,-

Tot zo ver dit blog.

Helen Meurs